Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Anlatım bozuklukları

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

“Tren garında 7.5 kilogram patlayıcı yakalandı”

Türkiye’nin en önemli gazetelerinden birinin internet sayfasındaki son dakika haberi başlığı. Maalesef Türkçe’ye özen gösterilmeden hazırlanmış bir başlık olmuş.

Patlayıcı bulunur, ele geçirilir, imha edilir; ancak yakalanmaz. Canlı değildir, bir şeyden kaçmaz.

Bu, bugün keşfettiğim küçük bir örnek sadece. Buna benzer özensizlikle hazırlanmış birçok haber başlığını ve içeriğini gazete manşetlerinde, en önemli ulusal kanalların haber bantlarında maalesef sıkça görebiliyoruz.

Türkiye’nin sahnesinde olan önemli medya kuruluşlarının, yayınlarını hazırlarken Türkçe’yi düzgün kullanmak konusunda çok daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum!

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.