Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Video paylaşmayı seviyoruz

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bu keşfi ben değil, “Business Insider” yapmış.

comScore verilerine göre son 1 yıl içerisinde Facebook’ta izlenen video sayısı nerdeyse üç katına ulaşmış. Microsoft’tan Darren Huston da bu trendi gördüğünden olsa gerek, “Cannes Lions Festivali”nde şöyle bir açıklama yapmış: “Online video şu anda en sıcak gündem”

Tablo şöyle:

İngilizce’de şöyle bir tabir vardır: “A picture is worth a thousand words” (Tek bir resim binlerce kelimeye bedeldir)

Tek bir videonun kaç resme bedel olduğunu düşünürsek sosyal platformlarda video paylaşmayı sevmemizin nedeni çok daha iyi anlaşılabilir

Facebook, Twitter gibi sosyal platformların önlenemez yükselişinin arkasında kendimizi ifade etme gereksinimimizin yattığını düşünüyorum. (bkz. Maslow üçgeni)

Bir başka deyişle sosyal platformlar varlığımızın birer uzantısı, en azından bizim onlara yüklediğimiz anlam bu şekilde.

Bu platformların bizlere sunduğu video paylaşma özelliğini ise bu nedenle çok seviyoruz. Paylaştığımız videolar da bizleri temsil ediyor, tamamlıyor çünkü…

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.