Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Vuvuzelayı yasaklamak

BurakBurak

2009 yılında futbol sponsorluk anlaşmaları.. 29 milyar dolar

2009 yılı dünya futbol endüstrisinin değeri.. 114 milyar dolar. Başka bir deyişle 129 ülkenin milli gelirinden daha yüksek..

Güney Afrika’nın 2010 Dünya Kupası için yaptığı toplam yatırım miktarı: 1.5 milyar dolar

Brezilya’nın toplam kadro değeri: 450 milyon dolar!

**

Vuvuzela fiyatı: 5 Türk Lirası!

**

Televizyon karşısındaki her bir futbolseverin istisnasız bir şekilde karşı durduğu bu tırmalıyıcı sesin FIFA tarafından yasak getirilmeme gerekçesi de yukarıdaki sayıları alt üst etmeye yetiyor. Başkan Sepp Blatter bu çalgının Güney Afrika futbolunun bir parçası olduğunu ve yasaklanamayacağını savunuyor. Bu sebepten futbolcular da dahil milyonlarca kişi bu sesi tam anlamıyla “çekmek” zorunda kalıyor.

Uzun sözün kısası işte endüstrileşen futbol karşımızda. 19. yüzyıldan beri “endüstrileşen” her bir alanın insan ve kültür faktörünü içine almadan tam anlamıyla bu döngüyü tamamlayamadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu açıdan bakınca da vuvuzelanın yasaklanmamasına pek de şaşırmamak gerekiyor.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak, şu anda Philip Morris firmasında Hazine Analisti olarak çalışmakta.