Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Konfor Alanı

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Konfor alanı; düzeninizi bozmadan, minimum eforla ortalama performans göstererek yaşadığınız ve risk almaktan kaçındığınız alandır.

Konfor alanınızda az düşünür, az davranır, az enerji harcarsınız. Yatırımınızın getirisi bellidir, ihtimaller ve heyecan yoktur.

Konfor alanınızın dışına çıktığınızda ise belirsizlik ve stres artar. Daha önce alışık olmadığınız birçok şeyle karşılaşırsınız.

Heyecanlanır, korkar, risk alırsınız. Yorgunluğunuz da artar doğal olarak. Yaptıklarınızın size kazandırdıkları da…

Konfor alanınızın dışına her çıktığınızda konfor alanınızın sınırları genişleyecektir.

Önceleri zorlanarak, risk alarak, çok fazla enerji harcayarak elde ettiklerinizi; artık çok daha rahat ve az yorularak elde etmeye başlarsınız.

Eskiden konfor alanınızın dışında olanlar artık konfor alanınızın bir parçasıdır.

Siz konfor alanınızı genişlettikçe, özgüveniniz ve performansınız artacaktır. Başaramadıklarınızı artık rahatça başarır duruma gelirsiniz. Gelişirsiniz.

***

Başarılı insanları hatırlayın.

Hemen hepsi konfor alanının dışına çıkmış, sürekli yeni tecrübeler edinmiş kişilerdir.

Soru soran, her şeyi merak eden, sürekli keşfedenleri bir düşünün.

Bilim insanları, liderler, yöneticiler bu kişilik özelliklerine sahip değil midir?

***

Yönetilen değil yöneten, tüketen değil üreten, izleyen değil izlenen olmak için konfor alanınızın dışına çıkmaktan korkmayın asla!

Walsh‘ın dediği gibi; hayat konfor alanınızın ötesinde başlar…

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.