Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Tanrı parçacığını kim kaybetmiş biz bulalım?

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

4 Temmuz 2012, saat 12.00.

İnternet sitelerine bir haber bomba gibi düşüyor tüm dünyada:

CERN bilim insanları, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı’nda (LHC) Tanrı Parçacığı’nı bulmak için yapılan en son deneyin sonuçlarını bugün açıkladı. Reuters ve AP, bilim insanlarının açıklamasına dayanarak CERN’de yeni bir atom altı parçacık keÅŸfedildiÄŸini duyurdu. – NTVMSNBC’den alıntıdır.

Tabi bu önemli bilim haberi dünyanın bazı ülkelerinin gündeminin ortasına oturuyor. Ülke insanları bilim tartışmaya başlıyor.

Bazı ülkeleri ise bu haber, teğet geçiyor.

Ãœstteki tablo, 4 Temmuz 2012 günü saat 12.00 itibariyle Twitter’daki ülke bazlı trending topic (trend)’lerin karşılaÅŸtırılması ile oluÅŸturulmuÅŸtur.

Sarı ile işaretlenen satırlar bu bilimsel gelişmenin tartışıldığı ve trend olduğu başlıkları ifade ediyor.

Türkiye, Nijerya, Pakistan, Brezilya, Kolombiya gibi ülkelerde bu konu gündeme dahi girmezken; Birleşik Krallık, ABD, Almanya, İsveç gibi ülkelerde neredeyse gündemin tamamını oluşturuyor.

Yorumu sizi bırakıyorum…

 

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.