Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Sektörel Etkinlikler Üzerine

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Sidney’de tüm sektörel etkinlikleri takip etmeye ve katılmaya çalışıyorum. Bu nedenle thefetch.com Sidney grubuna katıldım. Bu gruptan geçen hafta aldığım e-mail’in bir kısmını aynen paylaşıyorum:

Screen Shot 2013-10-27 at 18.21.34

Bu sadece bir kısmı. Girişimciler, mobil iş modelleri ile ilgilenenler, ölçümleme uzmanları, sosyal medyaya ilgi duyanlar vb. gibi birçok kitle için çok sayıda etkinlik gerçekleşiyor Sidney’de. Ben de Google Mountain View ofisten bir proje için Sidney’e gelen Amerikalı arkadaşım Adam ile Web Analitiği etkinliklerinden birine katıldım. Etkinlik şehir merkezindeki iyi bir otelin salonlarından birindeydi, ücretsizdi ve üstelik içki ikramı sınırsızdı.

Real-time bidding ve datanın doğru hedefleme için kullanılması gibi teknik konulara ek olarak, mühendis ve bilim adamı arasındaki farklar gibi ilginç konular da konuşuldu. Hepsinden önemlisi Sidney’de sizinle benzer ilgi alanlarına sahip insanlarla tanıştığınız ve ağınızı genişlettiğiniz yararlı bir etkinlikti.

IMG_20131009_183232

Türkiye’de de sektör etkinlikleri oluyor. Hatta ülkemizde gerçekleşen büyük çaplı ve ücretli bazı etkinlikler dünya çapında (birçoğuna önceden katıldım). Ama bazı büyük etkinlikler ise çok ağır reklam kokuyor, içeriğin doyuruculuğundan çok iş ağınızı genişletme (networking) ve kişisel markanızı kuvvetlendirme (branding) amacından öteye gitmiyor. Ayrıca küçük çaplı ve odaklı etkinliklerimizin sayısı malesef çok çok az. Türkiye’deki dijital sektörün büyüklüğü, gelişmişlik düzeyi ve yetkin insanların sayısını düşündüğümüzde “sektör etkinlikleri” ekosistemi açısından Avrupa’nın ve hatta dünyanın birçok ülkesinin çok çok gerisindeyiz. Ülkenin hakettiği etkinlik ekosistemini oluşturabilmemiz için:

Dijital sektörde bilgi ve tecrübe paylaşımı; yeni girişimlerin filizlenmesi ve mevcutlarının kuvvetlenmesi için çok çok önemli. Çünkü bilgi ve benzer tecrübelerin paylaşılması, girişimcilerin cesaretini arttırdığı gibi doğru adımları atmaları adına da büyük yol gösterici olabiliyor.

Dijital başarı hikayalerimizin sayısının çok büyük hızla artması ve dünya çapında yeni girişimlerin doğması adına sektörel etkinliklerin sayısını artırmak ve desteklemek için hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Bu alanda gidecek çok uzun yolumuz var daha

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.