Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


5 sene önce bugün…

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Tam 5 sene önce bugün Dublin’e Google’da çalışmak için geldim. Daha önce hiç görmediğim ve hatta hiçbir fikrimin olmadığı bir şehirde yepyeni bir hayat… 1 sene kalıp Türkiye’ye dönerim dedim, 5. senemi devirdim. Bu sürede çok güzel yaşantılar ve dostlar biriktirdim. Daha da biriktirmeye devam ediyorum, edicem. İrlanda’daki hayatı benim için anlamlı kılan herkese sonsuz teşekkürler. Aşağıdaki kolaj sizler için. 🙂

PS: Kolajda olmayan, ancak benim için çok çok değerli kişiler olabilir. Kolajı sadece bendeki fotolarla oluşturdum, hatırladığım birçok güzel anının da fotoğrafını bulamadım. Bilginize. 🙂

Dublin'e gelmeden önce Londra'daydım. 1 sene LSE'de yüksek lisans yaptım. Mezuniyet günü fotosu. Beni bulabilen? :)

Dublin’e gelmeden önce Londra’daydım. 1 sene LSE’de yüksek lisans yaptım. Mezuniyet günü fotosu. Beni bulabilen? 🙂

Londra'daki zamanı özetleyen bu fotoyu koymasam olmazdı. LSE kulüp odasını book edip Ezel'i izlediğimiz günlerden. :)

Londra’daki zamanı özetleyen bu fotoyu koymasam olmazdı. LSE kulüp odasını book edip Ezel’i izlediğimiz günlerden. 🙂

Dublin'de doğum günleri çok özeldir. Sadece doğan kişi için değil, hepimiz için. Çünkü doğum günü demek mutlaka Türklerle bir araya gelmek ve eğlenmek demek. Fotoğraf 2011 başı. Sevgili Elif'in doğum gününden. PS: Bıyıklı abiler prostat kanserine dikkat çekmek için Movember etkinlikleri dahilinde bıyık uzatıyorlar. :)

Dublin’de doğum günleri çok özeldir. Sadece doğan kişi için değil, hepimiz için. Çünkü doğum günü demek mutlaka Türklerle bir araya gelmek ve eğlenmek demek. Fotoğraf 2010 yılı sonları. Sevgili Elif’in doğum gününden. PS: Bıyıklı abiler prostat kanserine dikkat çekmek için Movember etkinlikleri dahilinde bıyık uzatıyorlar. 🙂

Dublin Türkleri olarak, her sene 29 Ekim'de Cumhuriyet'imizin kuruluşunu Türk Konsolosluğu'nun organize ettiği baloda kutluyoruz. 2011 yılı balosundan bir anı. Facebook ve Google Türkleri bir aradayız.

Dublin Türkleri olarak, her sene 29 Ekim’de Cumhuriyet’imizin kuruluşunu Türk Konsolosluğu’nun organize ettiği baloda kutluyoruz. 2011 yılı balosundan bir anı. Facebook ve Google Türkleri bir aradayız.

Google'ın yeni

Google’ın her sene baya önem vererek organize ettiği yeni yıl partileri. 2010 yılındaki ilk ve belki de en anlamlı yeni yıl partimden.

Bu da 2011 yeni yıl partisinden.

Bu da 2011 yeni yıl partisinden.

Burak'ın (kardeşim) Dublin'e geldiği zamanlardan. 2010.

Burak’ın (kardeşim) Dublin’e geldiği zamanlardan. 2010.

Google kariyerimin başında 1000 civarında kişiye Analytics anlattığım ve Google'ı temsilen yaptığım ilk sunumun ardından. Kobi Günü. Benim için unutulmazlardan.

Google kariyerimin başında 1000 civarında kişiye Analytics anlattığım ve Google’ı temsilen yaptığım ilk sunumun ardından. Kobi Günü. Benim için unutulmazlardan.

İrlanda'ya geldiğimde insanlardan öğrendiğim ilk şeylerden biri, Dublin'de kışların ılıman ve yağışlı geçtiği, ancak asla kar yağmadığı ve sıcaklıkların 0 dereceye düşmediğiydi. Dublin'deki ilk ayımda (Kasım sonu) öylesine bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgası yaşandı ki meşhur Grand Canal dahi dondu, hatta buzun üzerinde yürüyenler bile oldu. Dublin havalimanı kardan dolayı kapandı ve adaya ulaşım birkaç gün aksadı. Şaka gibi zamanlardı. (Bir daha da öyle kar yağmadı).

İrlanda’ya geldiğimde insanlardan öğrendiğim ilk şeylerden biri, Dublin’de kışların ılıman ve yağışlı geçtiği, ancak asla kar yağmadığı ve sıcaklıkların 0 dereceye düşmediğiydi. Dublin’deki ilk ayımda (Kasım sonu) öylesine bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgası yaşandı ki meşhur Grand Canal dahi dondu, hatta buzun üzerinde yürüyenler bile oldu. Dublin havalimanı kardan dolayı kapandı ve adaya ulaşım birkaç gün aksadı. Şaka gibi zamanlardı. (Bir daha da öyle kar yağmadı).

İrlanda ata sporunu icra ederken. 2011 Haziran'ı.

İrlanda ata sporunu icra ederken. 2011 Haziran’ı.

Gezi Parkı protestoları zamanında Dublin...

Gezi Parkı protestoları zamanında Dublin…

Evet yaptık, Moris'le uçaktan atladık, skydiving yaptık! Hem de Dublin'de. :) Unutulmaz efsanelerden.

Evet yaptık, Moris’le uçaktan atladık, skydiving yaptık! Hem de Dublin’de. 🙂 Unutulmaz efsanelerden.

İşyerinde vahşi hayat başlığı ile İrlanda'da gazetelerinden birine haber olduğum fotoğraf. Google ofisten. :)

İşyerinde vahşi hayat başlığı ile İrlanda’da gazetelerinden birine haber olduğum fotoğraf. Google ofisten. 🙂

(Muhtemelen) yaptığımız gürültüden sonra yer değişen langırt masası. Cüneyt'e, Cansu'ya, Birkan'a, Peteko'ya sevgiler. :)

(Muhtemelen) yaptığımız gürültüden sonra yer değişen langırt masası. Cüneyt’e, Cansu’ya, Birkan’a, Peteko’ya sevgiler. 🙂

"Niçin" diye sorduğumuz anlardan biri. 2012 Ocak. Johnnie Fox's pub.

“Niçin” diye sorduğumuz anlardan biri. 2012 Ocak. Johnnie Fox’s pub.

Cihan'la San Francisco anısı. Aralık 2012.

Cihan’la San Francisco anısı. Aralık 2012.

Bu da Denizo'yla New York anımız. :)

Google’a aynı dönemde başladığımız Denizo’yla New York anımız. 🙂 Senin de Google’da ve Dublin’de 5 yılını doldurmanı tebrik ediyoruz Denizo. 🙂

Sidney'deki 3 aylık rotasyon nedeniyle Dublin'den uzak kaldığım dönem. 2013 yılı sonları.

Sidney’deki 3 aylık rotasyon nedeniyle Dublin’den uzak kaldığım dönem. 2013 yılı sonları.

Dublin'i anlamlı kılan şeylerden biri de yepyeni başka şehirlere ve ülkelere yapılan haftasonu gezileri. Sevgili Deveci ailesi ile yaptığımız Barcelona gezisinden. 2012 Ocak'ı.

Dublin’i anlamlı kılan şeylerden biri de yepyeni başka şehirlere ve ülkelere yapılan haftasonu gezileri. Sevgili Deveci ailesi ile yaptığımız Barcelona gezisinden. 2012 Ocak’ı.

Bu da Ahmet'le Biarritz / San Sebastian gezimiz. 2012 Mayıs'ı.

Bu da Ahmet’le Biarritz / San Sebastian gezimiz. 2012 Mayıs’ı.

Recep, Elif, Beril'le İtalya Como gezimiz. Nisan 2015.

Recep, Elif, Beril’le İtalya Como gezimiz. Nisan 2015.

Berna ve Onur'la sayısız bisiklet gezisi yaptık Dublin çevresine. Onlardan biri. Berna şimdi İstanbul ofiste, Onur'sa Microsoft Seattle'da. 2011 Ocak ayı.

Berna ve Onur’la sayısız bisiklet gezisi yaptık Dublin çevresine. Onlardan biri. Berna şimdi İstanbul ofiste, Onur’sa Microsoft Seattle’da. 2011 Ocak ayı.

Sayısı defa bisikletle gittiğimiz Greystones anısı. Onur, Ekin, ben.

Sayısız defa bisikletle gittiğimiz Greystones anısı. Onur, Ekin, ben. 2012 Mart’ı.

Tarihe geçen pozlardan biri. Daha henüz Galway bisiklet turunun hazzını yaşamamışız (220 km) ve Greystones'a bisikletle gitmeyi (80 km) marifet sayıyoruz.

Tarihe geçen pozlardan biri. Daha henüz Galway bisiklet turunun hazzını yaşamamışız (220 km) ve Greystones’a bisikletle gitmeyi (80 km) marifet sayıyoruz.

Şu son 5 seneye damgasını vuran şeylerin başında sevgili Onurka ile yaptığımız Galway - Dublin bisiklet yolculuğu yer alıyor. Onur'la 1.5 günde tamamladığımız ve ciddi anlamda ilk uzun bisiklet yolculuğumuz bu rotada müthiş anılar biriktirdik. Hala bir araya geldiğimizde anılarını sürekli canlandırdığımız hikayelerimizden biridir. Efsaneydi. 2012 Nisan'ı.

Şu son 5 seneye damgasını vuran şeylerin başında sevgili Onurka ile yaptığımız Galway – Dublin bisiklet yolculuğu yer alıyor. Onur’la 1.5 günde tamamladığımız ve ciddi anlamda ilk uzun bisiklet yolculuğumuz olan bu rotada müthiş anılar biriktirdik. Hala bir araya geldiğimizde anılarını sürekli canlandırdığımız hikayelerimizden biri. Efsaneydi. 2012 Nisan’ı.

Bu da 2013 Mart'ında OPG ekibi ile Dublin'de Belfast'a aynı gün içerisinde yaptığımız bisiklet yolculuğundan. Efsanevi anılardan biri daha.

Bu da 2013 Mart’ında OPG ekibi ile Dublin’den Belfast’a aynı gün içerisinde yaptığımız bisiklet yolculuğundan. 120 km. Benim için efsanevi anılardan biri daha.

2011 Eylül. Peteko'nun doğum gününü uzak doğulu abimizle kutlarken. Google'daki ilk ekibim.

2011 Eylül. Peteko’nun doğum gününü uzak doğulu abimizle kutlarken. Google’daki ilk ekibim.

2012 Temmuz ayında Dublin'de denize girme konseptimiz. Aslında Dublin'de gerçek anlamda denize 2013 yazında tarihi sıcaklıkların yaşandığı bir günde (evde 22-23 derece) girdik. Ama 2 dakikadan uzun süre kalamadık. Fotoğrafı yok, kanıtlayamıyorum. :)

2012 Temmuz ayında Dublin’de denize girme konseptimiz. Aslında Dublin’de gerçek anlamda denize 2013 yazında tarihi sıcaklıkların yaşandığı bir günde (22-23 derece) girdik. Ama 2 dakikadan uzun süre kalamadık. Fotoğrafı yok, kanıtlayamıyorum. 🙂

Sevgili Onurka 2012 Eylül'ünde Dublin'e veda etti ve Microsoft Seattle'a transfer oldu. Onurka'nın vedası da efsanevi vedalardan oldu.

Sevgili Onurka 2012 Eylül’ünde Dublin’e veda etti ve Microsoft Seattle’a transfer oldu. Onurka’nın vedası da efsanevi vedalardan oldu.

Bir başka veda. Bu sefer Nilgün ayrılıyor. 2014 Temmuz.

Bu da Gözde'nin vedası. Haziran 2013. Amma çok veda yaşanmış.

Bu da Gözde’nin vedası. Haziran 2013. Amma çok veda yaşanmış.

Google'da 2.5 senemi geçirdiğim OPG ekibi ile bir anı.

Google’da 2.5 senemi geçirdiğim OPG ekibi ile bir anı.

Google'daki son 5 senemin ciddi bir kısmını geçirdiğim OPG takım arkadaşlarım. Şimdi farklı bir ekipteyim.

Google’daki son 5 senemin ciddi bir kısmını geçirdiğim OPG takım arkadaşlarım. Şimdi farklı bir ekipteyim.

Google'daki 3. ve şu anki ekibim. Son 5 senemdeki en önemli ve keyif aldığım değişikliklerden biri yeni ekibime geçmek oldu.

Google’daki 3. ve şu anki ekibim: PerformanceX. Son 5 senemdeki en önemli ve keyif aldığım değişikliklerden biri yeni ekibime geçmek oldu.

Dublin'de hayatı anlamlı kılan şeylerden biri de İrlanda içersinde yaptığımız road trip'ler. Blessington bölgesi gezimizden.

Dublin’de hayatı anlamlı kılan şeylerden biri de İrlanda içersinde yaptığımız road trip’ler. Blessington bölgesi gezimizden.

Sevgili Çolak ailesi ile Powerscourt anımız.

Sevgili Çolak ailesi ile Powerscourt anımız.

Onurka ve Moris'le Cork gezimiz. Ağustos 2012. Otoban kenarındaki İrlanda çimlerinin güzelliğine kendini kaptıran Onurka'nın arabayı kenara çekmesi. Ve böyle bir anı. :)

Onurka ve Moris’le Cork gezimiz. Ağustos 2012. Otoban kenarındaki İrlanda çimlerinin güzelliğine kendini kaptıran Onurka’nın arabayı kenara çekmesi. Ve böyle bir anı. 🙂

Dublin'deki Türk kahvesinde okey faslının ardından. Evet, bunu da yaptık. :)

Dublin’deki Türk kahvesinde okey faslının ardından. Evet, bunu da yaptık. 🙂

Dublin'de street view aracı ne zaman ofis önünde geçse tüm Google olarak kayıtlara geçmeye çalıştık.

Dublin’de street view aracı ne zaman ofis önünde geçse tüm Google olarak kayıtlara geçmeye çalıştık.

Sevgili Ahmet Uğlu'nun yaptığı süper lezzetli yemekler ve bize evinde veridği simit pişirme dersleri de Dublin'e büyük anlam katan yaşantılardan.

Sevgili Ahmet Uğlu’nun yaptığı süper lezzetli yemekler ve bize evinde verdiği simit pişirme dersleri de Dublin’e büyük anlam katan yaşantılardan.

Glendalough'ın, Dublinliler arasında yeri özeldir. Ne zaman insanın canı biraz trekking, biraz doğa yürüyüşü çekse, milyonlarca opsiyonu olan (!) Dublin'de gidilen yegane parktır. Peru'da yapacağımız Inca Trail yürüyüşü hazırlıkları kapsamında Recep ve Ahmet'le yaptığımız trekking antrenmanlarımızdan.

Glendalough’ın, Dublinliler arasında yeri özeldir. Ne zaman insanın canı biraz trekking, biraz doğa yürüyüşü çekse, milyonlarca opsiyonu olan (!) Dublin’de gidilen yegane parktır. Peru’da yapacağımız Inca Trail yürüyüşü hazırlıkları kapsamında Recep, Ahmet ve Can’la yaptığımız trekking antrenmanlarımızdan.

Glandelough anımız. Kasım 2014.

Glandelough anımız. Kasım 2014.

Dublin'e ziyarete ailem birkaç defa geldi. Son ziyaretlerinden.

Dublin’e ziyarete ailem birkaç defa geldi. Son ziyaretlerinden.

2015 yılı hariç son 5 senede doğumgünümü Dublin'de geçirmedim - iş veya kişisel nedenlerle hep İstanbul'daydım. İlk defa 2015 yılında doğum günümü Dublin'de çok çok sevdiğim arkadaşlarımla geçirdim. Sevgiler. :)

2015 yılı hariç son 5 senede doğumgünümü Dublin’de geçirmedim – iş veya kişisel nedenlerle hep İstanbul’daydım. İlk defa 2015 yılında doğum günümü Dublin’de çok çok sevdiğim arkadaşlarımla geçirdim ve beraber kutladık. Sevgiler. 🙂

 

Son 5 senede İrlanda’ya anlam katan konseptlerin başında mangal geliyor. Dublin’deki hemen herkesle bir mangal anısı vardır. Recep ve Elif’le Pheonix Park’taki mangal bölgesini keşfetmemizin akabinde. 2014 Mayıs’ı.

Pheonix Park'ta her zaman mangal yapmadık tabi. Elif'in doğum gününü kutlarken. 2015 yazı.

Pheonix Park’ta her zaman mangal yapmadık tabi. Elif’in doğum gününü kutlarken. 2015 yazı.

Recep ve Ahmet'le iptal olan satış konferansı yerine yaptığımız Peru gezisi ve Inca Yürüyüşü efsanevi anılar arasında yerini aldı.

Recep ve Ahmet’le iptal olan satış konferansı yerine yaptığımız Peru gezisi ve Inca Yürüyüşü efsanevi anılar arasında yerini aldı.

İrlanda'da rakı balık yapılmaz mı. Balık restaurantları ile meşhur Howth bölgesindeki bir restaurant'a rakımızla gidip eğlendiğimiz akşamlardan biri.

İrlanda’da rakı balık yapılmaz mı. Balık restaurantları ile meşhur Howth bölgesindeki bir restaurant’a rakımızla gidip eğlendiğimiz akşamlardan biri.

Dublin'de olmanın en güzel yanlarından biri de her bayramda veya tatilde tüm Türkler bir araya gelmeniz ve gelenekleri sürdürmeye çalışmanız. 2015 Haziran'ı şeker bayramı kahvaltısı.

Dublin’de olmanın en güzel yanlarından biri de her bayramda veya tatilde tüm Türkler bir araya gelmemiz ve gelenekleri sürdürmeye çalışmamız. 2015 Haziran’ı şeker bayramı kahvaltısı. Güzel insanlarla.

Bir başka bayram kahvaltısı anısı.

Bir başka bayram kahvaltısı anısı.

Dublin hayatımdaki en önemli değişikliklerden biri de spor amaçlı bisiklet sürmeyi bırakıp yeniden yüzmeye başlamak oldu. Yüzme çocukluğumdan beri dönemsel olarak yaptığım sporlardan biri. Google binasına havuz açılmasının ardından son 2 senede nerdeyse hergün yaptığım bir aktivite oldu. Hatta Google içi bazı yüzme yarışlarında birinci dahi oldum. :)

Dublin hayatımdaki en önemli değişikliklerden biri de spor amaçlı bisiklet sürmeyi bırakıp yeniden yüzmeye başlamak oldu. Yüzme çocukluğumdan beri dönemsel olarak yaptığım sporlardan biri. Google binasına havuz açılmasının ardından son 2 senede nerdeyse hergün yaptığım bir aktivite oldu. Hatta Google içi bazı yüzme yarışlarında birinci dahi oldum. 🙂

Kapanışı ise Google binasından son 5 senemi geçirdiğim ve yaşadığım bölgenin fotoğrafı ile yapayım. Meşhur Grand Canal.

Kapanışı ise Google binasından son 5 senemi geçirdiğim ve yaşadığım bölgenin fotoğrafı ile yapayım. Meşhur Grand Canal.

Daha nice 5 senelerde daha nice güzel insan biriktirmek dileğiyle!

Varolun.

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.