Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Teknolojik devrim

BurakBurak

Haber sitelerinin birinde gündelik okumalarımı yaparken gözüme çarpan bir haber beni teknolojinin ne aşamalara geldiğini hatırlattı. Haber aslında sadece radyasyon sebebiyle 10 küsür modelin bertaraf edileceğinden söz ediyordu. Telefon modelleri de günümüz teknolojisine en uygun olanlardan şüphesiz.

Haberi okuduktan sonra telefonuma başka bir siteden otomatik son dakika haber mesajı ulaştı. Daha sonra da Facebook’ta bir arkadaşımın resim yorumu haber olarak ekranda belirdi.

Oturup düşünüyorum. 90’ların ortalarında “kalas” diye tabir ettiğimiz o telefonlar çıkınca ne çok heyecanlanmıştık. Hepimiz aynı yıllarda bugünün neredeyse Playstation 3 kutusu büyüklüğündeki Internet paketlerinden alırken ne çok şaşırmıştık. Telefonlara çok fatura gelip bizi aramak isteyenler meşgul sesi duymasın diye Internet’teki sörfümüzü yarıda kestiğimiz günlerin sayıları az değildir. Birçoğumuz ICQ’nun efsanevi mesaj sesiyle büyümüşüzdür.

Nereden nerelere gelmişiz ve kimbilir bu rüzgar nerelere götürecek bizleri… Belki de ileride bu günlerimizi hatırlayıp gülümseyeceğiz sadece…

Gülün dikeni misali ultra teknolojik telefonların radyasyonu da sağlığı tehdit edebiliyor haliyle. Bunun için de telefonu gerekli yerlerde taşımak gibi birtakım önerilere de kulak vermek gerekiyor.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak, şu anda Philip Morris firmasında Hazine Analisti olarak çalışmakta.