Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Haftayı kaparken (!) …

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Açıklama: Bu yazı, Burak Büyükgökçesu tarafından hazırlanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak Büyükgökçesu, şu anda Philip Morris firmasında Fon Yönetimi Analisti olarak çalışmaktadır.

***

Son yılların en hareketli haftasına şahit olduk şüphesiz. Gelin şöyle bir özetleyelim olanları:

Haftaya zam haberleriyle girdik. Önceki hafta yapılan yüklü ÖTV artışlarından sonra gelen zamlar sonucunda sigara ve içki fiyatlarında artış yaşandı. Benzin 4.35 TL’ye dayandı. “Güncelleme” dendi, Porsche’ye binmeyin dendi. Konu kapandı (!) .

Avrasya Maratonu koşuldu. Koşudan ziyade köprü sallanacak mı diye meraklananların eli boş kalmadı. Köprü ayaklarından taş parçalarının düştüğü söylendi. Bir daha maraton köprüde koşulmalı mı tartışmaları yaşandı. Konu kapandı (!) .

Filistinlilerin elinde olan Gilad Şalit, 1027 Filistinli mahkumun karşılığında İsrail’e iade edildi. 11 Filistinli özel uçakla Ankara’ya getirildi. Ortalık bayram yerine döndü. Konu kapandı (!) .

Hakkari’deki saldırılarda 24 şehit verildi. Başbakan, muhalefeti suçladı, konuyla alakası olmadığı halde andıçta imzası olmadığını söyledi. Meclis nedense “kapalı” toplandı, kavga çıktı. Neredeyse tüm şehirlerde PKK karşıtı gösteriler yapıldı. Şehit sayısının çok fazla olduğu konusunda haberler yayıldı. Yani, şehit sayısında bile “anlaşılamadı”.

Sınırötesi kara harekatı başladı. Onlarca teröristin öldürüldüğü söylendi.

Kaddafi öldürüldü. Bingazi bayram yerine döndü. Yakın dostu Hüsnü Mübarek haberi alınca sinir krizi geçirdi.

Kaş göz arasında Deniz Feneri davasında 6 tutuklu salıverildi. Haliyle kimse üstünde durmadı. Kaynadı, unutuldu, gitti… Konu kapandı (!) .

Ve son olarak bugün, Van’da 7.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaklaşık bin ölü olabileceğinden söz ediliyor. Şehit haberleriyle iç içe olduğundan olsa gerek, “oh olsun”, “ilahi adalet gerçekleşti” söylemleri havada uçuştu. İnsanlık unutuldu.

Ve bu söylemi gerçekleştiren insanlar yarın çıkıp toprak bütünlüğünden, ülkenin milli birliğinden bahsederler. Aynen devam dostlar!

***

E kardeşim, hiç mi güzel haber olmadı diye soruyorsunuzdur. Pastırma yazı geldi. Havalar tekrardan ısındı. O zaman haydi parklara, yeni haftada her şey unutulur zaten. Balık hafızalı milletiz vesselam.

Haydi hayırlı haftalar…

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.