Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


U Dönüşü

BurakBurak

Son haftaların gündemi “bedelli askerlik”. Ülkemizde bu konudaki gelişmeleri dikkatle izleyen çok sayıda insan var. “Bedelli” kelimesi ile ilgili sorguların Google’da son 1 haftadaki arama trendi bunun en güzel yansıması.

Ülkemizde yıllardır süregelen “omurgalı” siyasetin en son ve en güzel örneğini bedelli askerlik mevzusunda görüyoruz…

***

Bülent Arınç:

4 Kasım 2011: “Şehitler varken bedelli konuşulmaz”

10 Kasım 2011: “Bedelliyi en çok konuşan bakan olarak gelişmelerden memnunum”

Tayyip Erdoğan:

Mart 2011: “Ben böyle bir sorumluluğun altına giremem. Gerçekten üzerinde durulması gerekiyorsa, seçimden sonra referanduma gidilir”

Kasım 2011: “Bizim de tabii gönlümüzde yer alan bir an önce neticelendirip, tüm çerçevesini, içeriğini açıklamak suretiyle bu adımı atmaktır.”

CHP:

CHP hatırlayacağınız üzere seçimler öncesinde bedelli tekifi vermişti. Peki ya Muharrem İnce 10 Kasım’da ne demiş?

“Terör devam ederken, köylü, fakir fukara çocukları al bayrağa sarılıp ailelerine geri gelirken, böyle bir proje doğru bir proje değil”

MHP:

Seçim öncesi verilen bedelli tekliflerine karşı gelen MHP’de Bahçeli konu ile ilgili son gelişmelere yeşil ışık yaktığını belirtti.

***

Trafikte istemediğimiz bir yola girdiğimizde U dönüşü yapmak isteriz, doğru yöne geri dönmek için.

Ancak yaptığımız U dönüşleri arttıkça, başlanılan noktadan çok fazla uzaklaşılmaz. Çünkü U dönüşleri zaman kaybettirir, tehlikelidir, hatta bazen yasaktır.

O yüzden U dönüşü yapmadan ilerleyenler daha öndedir her zaman.

Tıpkı inandığı doğruları sonuna kadar savunan insanların öne çıktığı ve değer bulduğu bir ülkenin hep önde olacağı gibi…

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak, şu anda Philip Morris firmasında Hazine Analisti olarak çalışmakta.