Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Sınır nerede?

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Sağ eliniz kaldırın ve işaret parmağınızı kulağınızın üstüne koyun.

İşte oradadır sınır. Zihnimizdedir.

Hayatımız boyunca karşımıza çıkan engellerin çoğunluğu kendi koyduğumuz sınırların dayatmalarıdır.

“Limit-sizsiniz” tabirinin anlatmak istediÄŸi de budur. Limitimizi kendimiz belirleriz.

***

Uzun süredir bisiklet turları yapıyorum Ä°rlanda’da birkaç arkadaÅŸla. Günübirlik, Dublin çevresinde maksimum 70km’lik turlar yapıyoruz. Yapıyorduk…

Ta ki daha uzun turlar “yapabiliriz” diyene kadar. Ä°ÅŸte, “niye olmasın” sorusunu sorduÄŸumuz gün zihnimizdeki 70km sınırını kaldırdığımız gün oldu bizim için.

Hedefleri yükselttik ve aynı gün içerisinde 100km sınırını aştık.

Sonraki sorumuz ÅŸu oldu: Niye ülkeyi baÅŸtan sona geçmeyelim? Bu soru, zihnimizdeki eski sınırı yine kaldırdı ve yerine 220km’lik  yeni bir sınır yerleÅŸtirdi.

6 Nisan Cuma günü 160km, 7 nisan Cumartesi günü yarım günde 60km bisiklet sürerek ülkeyi baştan sona geçtik sevgili Onur ile.

Şimdi yine soruyoruz. Niye ülke sınırını bisikletle aşarak yeni ülkelere geçmiyoruz?

Bir sonraki hedefimiz Dublin’den (Ä°rlanda Cumhuriyeti) Belfast’a (BirleÅŸik Krallık) ve daha kuzeyine geçerek gerçek anlamda “sınırlar ötesi” bir yolculuk yapmak.

Yapacağımızı da biliyoruz.

***

Bu örneği vermemdeki amaç, kendimize yeni sınırlar belirleyip onlara ulaşmak değil sadece. Koyacağımız hedefleri gerçekçi oluşturup, onlara ulaşmak için adım adım ilerlemek. Üstteki istatistiklere bakarsanız, günlük mesafenin, ortalama hızımızın, bisiklet üzerinde geçirilen sürenin adım adım yükseldiğini ve bizi sonraki hedeflere hazırladığını görürsünüz.

Hayatta belirlediğimiz hedefleri de adım adım, kendimize sürekli iyileştirerek ve gerçekçi şekilde belirlemeliyiz.

İşte asıl o zaman limit-sizsiniz!

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.