Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Meyve Veren Ağaç

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Yazarın Notu: Bu bir futbol yazısı değildir!

Son zamanlarda Barcelona’nın maçları ile yatıp kalkıyoruz. Barcelona son yıllarda dünya futbolunu hem başarılarıyla, hem de çok güzel oyunuyla domine eden takım. Göze zevk veren ve futboldan en çok nefret edene bile bu sporu yeniden sevdirebilecek bir oyun oynuyorlar.

Son 2 hafta içerisinde Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea‘ye, kendi liglerinde Real Madrid‘e karşı oynadılar. Bilmeyenler için hatırlatayım: Bu maçlar yılın en önemli futbol karşılaşmaları sayıldı.

Bu maç trafiğinde şöyle bir şey gözlemledim çevremde. İş yerinde, arkadaş ortamında ve sosyal mecralarda çok sayıda kişi Barcelona’nın kaybetmesini istiyordu. İnsanların Barcelona’nın kaybetmesini niye isteyebileceğini sorguladım zihnimde. Nedenleri basit gözüküyordu. Bu insanlar…

Barcelona’nın yenilmesini istemek için gayet makul nedenlerdi bunlar. Sonra bazılarına sordum “niye Barcelona’nın yenilmesini istiyorsun” diye. Üstteki cevapları alırım diye bekliyordum…

Ama şaşırtıcı bir şekilde aşağıdakilere benzer cevaplar da aldım bazılarından (herkesten değil tabi ki):

Bu ufak deneyimin detaylı psikolojik analizini yapacak uzmanlıkta değilim. Bu işi psikologlara bırakmak en iyisi.

En azından yazıyı bir sonuca bağlamak adına, Barcelona maçlarını izlediğimde aklıma gelen o atasözünü sizinle de paylaşmak istiyorum: “Meyve veren ağaç taşlanır.”

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.