Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Yeni bir macera: Sidney

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Google’da çalışıyor olmanın en güzel yanlarından biri global bir ekipte global projelere dahil olabilmek. YetkinliÄŸiniz ve ilgi alanınız dahilinde deÄŸer katabileceÄŸiniz her türlü projede çalışabilmeniz adına birçok kolaylık saÄŸlıyor Google. Böyle bir proje nedeniyle 3 ay boyunca Google Sidney ofisinde çalışacağım. Proje; e-ticaret, dönüşüm, ölçümleme, optimizasyon, danışmanlık vb. gibi uzmanı olduÄŸum veya ilgilendiÄŸim birçok öğeyi barındırıyor. Projeyle ve ölçümlemeyle ilgili paylaÅŸabileceÄŸim detayları da önümüzdeki dönemde olcumleme.com‘da yazıyor olacağım.

Bu blog’da ise daha çok Avustralya ve Sidney gözlemlerimi, haftasonu gezilerini (muhtemelen Yeni Zelanda, Tazmanya ve doÄŸu sahillerini kapsayan) ve yeni yıl döneminde yapacağım Kamboçya, Vietnam, Tayland turunu paylaÅŸacağım çok sık aralıklarla. (Gezi Yazıları bölümünde diÄŸer gezi yazılarımı bulabilirsiniz)

ÇarÅŸamba sabahı Dublin’den yola çıkıp yerel saatle Cuma sabahı Sidney’e varıyor olacağım. Toplamda 25 saat havada geçecek bu yolculuk aktarmalarla 2 günü bulacak (olası rötarlarla aÅŸacak). Bu da hayatımda yapacağım en uzun seyahat anlamına geliyor.

Dünya küçük diyoruz ya, büyük yalan…

Takipte kalınız,

Cemal

Photo Credit: stevoarnold via Compfight cc

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.