Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Birkaç Güncelleme ve BoostingConversion Projesi

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bazılarınızın bildiÄŸi gibi, BoostingConversion.com ana domain’i altında Ä°ngilizce ve Türkçe (tr.BoostingConversion.com) olarak Analytics (ölçümleme), dönüşüm optimizasyonu, kullanıcı tecrübesi ve benzer ileri dijital pazarlama konularında yazmaya baÅŸladım. Bu yeni blog’un duyurusunu da ilk defa bugün Twitter ve Google+ üzerinden yaptım.

BoostingConversion.com‘un hikayesine geçmeden önce kendimle ilgili birkaç güncelleme vermemde fayda var.

 

Google’da ve Ä°rlanda’da 5. Sene

Evet, 2010 yılı Ekim ayında baÅŸladığım Ä°rlanda macerasında 4 yılı geride bırakıp 5. yıla girdim ve iÅŸ hayatıma halen Google’da devam ediyorum. Bu 5 senede reklamveren (AdWords), yayıncı (AdSense/ AdX / DFP / AdMob) ve ölçümleme (Analytics) ekiplerinde farklı tecrübeler edindim. Ayrıca birkaç ay Google Sidney (Avustralya) ofisinde bölgesel büyük reklamverenlerle çalışarak dönüşüm optimizasyonu ve kullanıcı tecrübesi projeleri gerçekleÅŸtirdim.

2014 Temmuz ayından beri ise, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesi Analytics & Dönüşüm Danışmanı olarak çalışıyorum ve büyük Google reklamverenlerinin dijital varlıklarının (masaüstü/mobil web ve uygulama) kullanıcı tecrübesi odaklı iyileştirilmesi, dijital yatırımlarının doğru kanallar için optimize edilmesi (attribution) ve dönüşümlerinin / karlılıklarının artırılması hedefli danışmanlık veriyorum. Konu hakkında eTohum için yazdığım şu yazıyı okursanız, ne yaptığım hakkında daha iyi bir fikir edinebilirsiniz.

 

BoostingConversion.com’un Çıkış Hikayesi

BoostingConversion.com‘un çıkış hikayesinin temel nedenlerinden biri ÅŸu: Çok severek yaptığım iÅŸim gereÄŸi içinde olduÄŸum ve gittikçe önemi artacak olan ileri seviye ve data odaklı dijital pazarlama optimizasyonu konuları hakkında bildiklerimi ve öğreneceklerimi, sektörde bu konularla ilgilenen niÅŸ kitle (pazarlama profesyonelleri, dijital uzmanlar, kurum yöneticileri ve karar vericiler, dijital danışmanlar, ajanslar, öğrenciler vb.) ile paylaÅŸmak.

 

BoostingConversion

 

BoostingConversion.com‘da paylaÅŸacağım içerikler ÅŸu konular ağırlıklı olacak:

Bu konulara ek olarak; katılmış olduğum sektörel etkinliklerde ve verdiğim eğitimlerde kullandığım sunum / video içeriklerini de yine BoostingConversion.com adresinde paylaşacağım.

 

Özgün ve Kaliteli İçerik İhtiyacı

Bu bahsettiÄŸim konuların birçoÄŸu hakkında deÄŸil Türkçe, Ä°ngilizce “özgün” içerik dahi bulmak son derece güç, zira bu baÅŸlıkların birçoÄŸu “dijital devrimin” geliÅŸmiş evrelerinin parçaları, ve Amerika / Ä°ngiltere gibi en geliÅŸmiÅŸ pazarlarda dahi yeni yeni konuÅŸulmaya baÅŸlanan ve iÅŸletme baÅŸarısı için önemi daha yeni anlaşılan konular. Ancak birçok profesyonel, bu konuların öneminin farkına yavaÅŸ yavaÅŸ varıyor olsa dahi, bir sonraki adımı nasıl atacakları konusunda son derece endiÅŸeli veya tecrübesizler.

İşte bu nedenle, üstteki konular ekseninde bildiklerimi, öngördüğüm trendleri, sorumlu olduğum farklı Avrupa pazarlarındaki özgün ve örnek uygulamaları ve bundan sonra öğreneceklerimi İngilizce ve Türkçe olarak BoostingConversion.com adresinde paylaşıyor olacağım.

 

Niçin Yeni Bir Domain?

BoostingConversion.com projesini halihazırdaki buyukgokcesu.com sitesini kullanmak yerine yeni bir domain üzerinden yürütüyorum. Bunun birinci nedeni BoostingConversion.com projesi ile sadece Türkiye’yi deÄŸil, konuyla ilgilenen ve Ä°ngilizce bilen dünyadaki tüm kitleyi hedeflemek istemem. SöylemiÅŸ olduÄŸum gibi üstte bahsetmiÅŸ olduÄŸum konulardaki özgün içerik eksikliÄŸi Türkiye’ye özgün bir durum deÄŸil, global bir gerçeklik. Bu nedenle Ä°ngilizce ve jenerik bir ana domain, ve TR sub-domain’i ile Türkçe ve Ä°ngilizce içerik için yeterli esnekliÄŸi saÄŸlıyorum.

Yeni bir domain üzerinden ilerlemek istememin diÄŸer bir nedeni, profesyonel içerik ile özel içeriÄŸi ayırmak ve farklı bloglarda farklı odakları sürdürmek. Ä°ÅŸ ve sektör ile ilgili yapacağım paylaşımları; seyahat anılarımı ve hayat hakkında gündelik düşüncelerimi paylaÅŸtığım kiÅŸisel blogum olan buyukgokcesu.com’dan ayrı tutmak istedim. Buyukgokcesu.com’da kardeÅŸim Burak Büyükgökçesu’nun da yazarlık yaptığını hatırlatırım.

 

BoostingConversion.com Sitesininin Hazırlanışı

Çok kısaca BoostingConversion.com arayüzünün finalize edilmesi sürecinden de bahsedeyim. Domain’i satın aldıktan sonra WordPress.org üzerinden çok sayıda farklı temayı inceledim, sayfalar dolusu yorum ve makale okudum, benzer yüzlerce siteyi kullanıcı tecrübesi odağıyla inceledim. Sonunda BoostingConversion.com‘un hedeflerine uygun olduÄŸunu düşündüğüm bir temayı satın aldım. Ancak blog yazma süreci bir WordPress teması satın alıp (veya ücretsiz yükleyip) anında yayına çıkmak kadar kolay deÄŸil hiçbir zaman. Kullanıcı için gezinmesi en rahat ve okunması en kolay dizaynı yakalamak için durmaksızın özelleÅŸtirmeler yapmak ve insanların fikrini almak gerekiyor.

BoostingConversion.com‘da kullanılacak fontları belirlemek, gözü yormayacak renkleri ve bunların (Triadic / Analogous) uyumlarını incelemek, logoyu dizayn etmek, siteyi mobil cihazlar için uyumlu ve rahat okunabilir hale getirmek ve bunu birincil öncelik yapmak, en doÄŸru eklentileri kullanmak ve daha saymadığım onlarca ufak iyileÅŸtirmeyi gerçekleÅŸtirmek, benim nerdeyse 6-7 haftamı aldı, ve bunların hiçbiri tamamlanmadan BoostingConversion.com‘u duyurmak istemedim. Tüm bunları keyifle yaptım ve profesyonel bir hizmet almayıp tüm aÅŸamaları kendim üstlendiÄŸimden bu süreçte çok ÅŸey öğrendim.

 

Buyukgokcesu.com’da Hayatla Ä°lgili KeÅŸiflere Devam

SöylemiÅŸ olduÄŸum gibi, Buyukgokcesu.com’da paylaÅŸacağım içerikler bundan sonra daha fazla seyahat, kiÅŸisel geliÅŸim ve genel teknoloji odaklı olacak. Daha niÅŸ ve anlaşılması nispeten tecrübe isteyen üstteki konulardaki içerikleri ise doÄŸrudan BoostingConversion.com üzerinde yazıyor olacağım.

Dilerim hem Türkiye dijital ekosistemi ve hem de dijital sektör için faydalı olur.

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.