Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


1400 Gram!

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bir öğrenci kitlesine son teknoloji ürünü bir kulaklık test ettirilmiş. Test şu şekildeymiş:

Öğrenci kitlesi 3 gruba ayrılmış. İlk gruba, kulaklığın sallanmaya karşı tepkisini test etmek amacıyla, kulaklığı kullanırken kafalarını yukarıdan aşağıya sallamaları gerektiği söylenmiş. İkinci gruptan kullanım sırasında kafalarını sağdan sola sallamaları istenmiş. Son grup ise kontrol grubuymuş. Kafalarını hareket ettirmeden kulaklığı kullanmışlar.

Deney esnasında 3 gruba da Eagles’dan bir şarkı dinlettirildikten sonra, üniversite harçlarının 587 dolardan 759 dolara çıkarılması gerektiğini savunan bir haber yorumu dinlettirilmiş.

***

Deney sonunda 3 gruba da sallantının ses kalitesine etkisini değerlendirdikleri bir anket doldurtulmuş. Anketin son bölümüne ise asıl merak edilen soru sıkıştırılmış: “Üniversite harçları ne kadar olmalıdır?”

***

1400 gram civarındaki beynimizin içinde neler dönmekte kimbilir.

Geleceğin pazarlamacılarının niçin psikologlar ve nörologlarla işbirliği yapması gerektiğini resmeden çok güzel bir örnek daha.

Malcolm Gladwell’in “The Tipping Point” (Kıvılcım Anı) isimli kitabından.

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.