Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Hava, su, internet…

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bildiğiniz gibi 1 haftadan uzun süredir Dublin’deyim.

Yeni hayata ve işime adapte olmaya çalışıyorum. Bunun yanında otele yerleşme, otelden yeni eve taşınma, yeni evin elektrik, su, internet gibi sorunlarıyla boğuşma gibi birçok şeyle mücadele ediyorum.

Mesela çalışma vizemin kaydı (Avrupa Birliği vatandaşı olmayanların her sene çalışma vizelerini onaylatmaları gerekiyor) ve diğer prosedürel işleri halletmem neredeyse 2-3 günümü aldı.

Hala halletmem gereken birçok şey var. Banka hesabım açıldı, ama internet bankacılığını kullanmam ve banka kartlarının ulaşması birkaç haftayı bulacak, internet bankacılığını kullanmaya başlayınca birçok ödemeyi otomatik talimata almam gerekli. Sosyal güvenlik numarasının eve postalanması ve bu numarayla vergi formunu doldurup yeniden postalamam gerek. Bir sürü şey daha…

Bunları niye anlattım?

Birçok önemli önemsiz sorunu çözmeye ve hayatımı yoluna koymaya çalışıyorum.

Ama bu anlattıklarım içerisinde hiçbirisi evde internet bağlantısının henüz olmaması kadar can sıkıcı değil.

İnternet hayatımızın öylesine içine girmiş ki, o olmadan sanki havasız susuz kalmış gibi oluyorsunuz. Şu anda benim içinde olduğum durum da bu.

Google ofisi 7/24 açık olsa da kendi evinizden istediğiniz zaman internete girmek çok başka.

Bu lükse henüz ulaşamadığımdan blog’u biraz boşladım son zamanlarda.

Hayatım düzene girince (ya da evime internet gelince 🙂 ), ilk haftalarda neler yaşadım, neler yapıyorum çok daha detaylı anlatacağım.

Dublin’den sevgiler.

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.