Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Dijital Kast Sistemi

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bir sosyal medya aldı başını gidiyor.

Facebook, Twitter, YouTubeFriendfeed, LinkedIn, Formspring, Google+ ve daha yüzlercesi…

Bu dijital mecralarda konuşuyoruz, tartışıyoruz, paylaşıyoruz, soruyoruz…

Ancak herkesin dijitaldeki parmak izi eşit değil.

Kimi daha az konuşuyor, kimi sadece izleyici, kimi boş konuşuyor, kimi çok değerli paylaşımlarda bulunuyor.

Bunun sonucu olaraksa, bazı kişilerin dijital izdüşümleri çok daha etkili olabiliyor. Bu kişilerin yaptıkları paylaşımlar beğeniliyor, paylaşılıyor, paylaşıldıkça ilk paylaşan kişinin değeri daha da artıyor.

Kısacası sosyal medyada ve dijital dünyada herkes eşit değil.

***

Dijital bireyler arasındaki “etkileyicilik” farkını ölçen çeşitli servisler doğuyor bunun sonucunda. Klout, PeerIndex, Twitter Grader gibi servisler dijital dünyanın bireylerinin “etkileme derecelerini” ölçümlüyorlar.

Bunu yaparken de sadece takipçi sayısına veya arkadaşlarına bakmak yerine, kişinin yaptığı paylaşımların dijital toplum için değerini ve önemini yansıtan birçok farklı metriği değerlendiriyorlar.

Örneğin paylaştığın bilgi kaç kişiye ulaştı? Bu bilgi kaç kişi tarafından tartışıldı? Tartışmadan ne doğdu? …

Bu sayede her dijital bireye bir “sosyal skor” belirliyorlar.

Bu sosyal skor, kişisel markanızı oluşturmak için son derece önemli bir etken bu nedenle.

Sosyal skoru yüksek, kişisel markasını oluşturmuş dijital bireyler, gerçek dünyada da avantajlı bir konum elde edebiliyor.

Örneğin bazı markalar, sosyal skoru yüksek kişilere bir takım promosyonlar, indirimler, avantajlar sunuyorlar.

Örneğin Audi; Klout skoru yüksek kişilere özel indirimler sunuyor. Virgin America isimli havayolu şirketi ise sosyal skoru yüksek bazı kişilere bedava uçak bileti sağlıyor. Bunlar gibi birçok örnek var…

Çünkü markalar biliyorlar ki sosyal skoru yüksek bu kişiler, dijital dünyalarına geri döndüklerinde marka tecrübeleri hakkında konuşacaklar.

Bu kişilerin sosyal skorları yüksek ve kişisel markaları oturmuş olduğundan da, dijital davranışlarının etkileri çok daha büyük olacak.

Belki de markalar milyon dolarlık pazarlama bütçeleri ile elde edemeyecekleri bilinirliği, sosyal skoru yüksek bu dijital bireyler ile sağlayacaklar.

***

Bu bilgilerle, büyük resmi sosyal medyayı sık olarak kullanan bizlerin tarafından çizmeye çalıştım.

Şimdi bir kez daha soralım kendimize.

Sosyal medyada neler paylaşıyoruz?

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.