Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Geriye dönüp düşünmek…

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Bugün, İngiltere’de yüksek lisans eğitimim sırasında teslim etmiş olduğum makalelerin (7000 kelime civarı) değerlendirildiği ve sonuçlarına online ulaşabileceğimizi bildiren bir e-mail aldım bölüm sekreterinden.

Hocaların makaleler hakkındaki değerlendirmelerini ve yorumlarını okudum. Olumlu olan tarafları ve geliştirebileceğim kısımları çok güzel açıklamışlar.

Sayfanın en altındaki, değerlendirme puanının (100 üzerinden) olması gereken bölümde şu yazıyordu:

“To encourage you to focus on the feedback provided, rather than just the mark, we have delayed releasing the unconfirmed mark for this work until next week.”

(Türkçe meali: Siz öğrencilerin sadece notlara odaklanmasını önlemek için, aldığınız notu haftaya yayınlayacağız… ki böylece hocalarınızın tavsiyeleri ve kendinizi nasıl geliştirebileceğiniz üzerine biraz düşünebilesiniz.)

***

Sonra bir an düşündüm…

Hayatta hep bir hedef uğruna çabalıyoruz. O hedefe ulaşınca ise, gözümüzü yepyeni hedeflere dikiyoruz.

Peki, acaba kaçımız “Ben bu hedefe nasıl ulaştım? Başka yöntemlerle aynı sonuca ulaşabilir miydim? Eksilerim, artılarım nelerdir?…” diye düşünüyoruz?

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.