Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


İş Hayatının Niş Pazarları

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Niş pazar; bir pazarın içinde belli bir konuya odaklanmış pazardır. Ayrıcalıklı bir niş pazar genelde mevcut bir pazarda karşılanamayan talepler üzerine doğar.

9 ay kadar Pfizer‘de çalıştım, 6 aydan uzun bir süredir de Google‘da çalışıyorum.
Yolun başındayım, tecrübe edeceğim daha o kadar çok şey var ki…

Ama şimdiden BÜYÜK HARFLERLE şunu yazdım öğrendiklerim listesine:
İş hayatında karşılanmayan talepleri karşılayan kişi olun!

Bu şu demek:

  1. Başta yaptığınız iş olmak üzere, çevrenizde olup bitenleri çok çok iyi öğrenin.
  2. Kendi yaptıklarınız küçük dünyanız olmasın, yeni ülkeler keşfedin, maceraya atılın, büyük resmi görmek için yanıp tutuşun.
  3. İçinde bulunduğunuz organizasyona ne kadar geniş bir pencereden bakarsanız, o kadar fazla fırsat görürsünüz. Bu fırsatlar, bulunduğunuz organizasyonda henüz karşılanmamış ihtiyaçlardır. Organizasyonunuzun niş pazarlarıdır. Sizin içinse çok değerli fırsatlardır.
  4. Yetkinliğiniz ve ilgi alanınıza göre bir veya birkaç niş alana odaklanın. Kendinizi bu alanlarda geliştirin, eğitin.
  5. Organizasyonunuzdaki niş alanları dolduran, talepleri karşılayan insan olun böylece. Bu sizi değerli, çok değerli kılar.
  6. Ne kadar fazla niş alanı doldurursanız değeriniz o denli artar. Hem kendinizi geliştirirsiniz, hem de içinde bulunduğunuz kuruma değer katarsınız.

Unutmayın, organizasyonlar kendisini geliştiren ve kendisine değer katanları her zaman ödüllendirir.
Ama hepsinden önemlisi, kendinize katacağınız değer ve kişisel gelişiminize yapacağınız katkıdır. Bunun değeri asla ölçülemez.

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.