Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Trump 101

BurakBurak

Bugünlerde liderlik ve yöneticilik ile ilgili kitaplara merak saldım. Her ne kadar bu kitaplar ilk görünüşte sırf yöneticilere ve işverenlere hitaben yazılmış gibi gözükse de aslında iş sahibi olan olmayan herkesin okuması gereken başucu eserleri. En son okuduğum ise ABD’nin emlak kralı Donald Trump’ın Trump 101 isimli kitabı. Hem çok akıcı bir dille çevrilmiş, hem de gerçekten okudukça insanı düşündürtüyor. Trump’ın kendi ağzından söylediği birkaç cümleyi sizinle paylaşmak istiyorum:

“Raketimi sallamadan önce topun benim sahama girmesini beklerim, böylece sayı almak için en iyi şansa sahip olurum.”

“Değişimi önceden görüp ona kucak açın; değişim resmin tamamını değiştirebilir. Çıkarınıza olabilecek yeni gelişmeleri kabullenin, onlardan yararlanın ve onları kendinize yeni kapılar açmakta kullanın.”

“Başka bir prizden daha güçlü elektrik alabilirsiniz”

“Örnek olun, o zaman doğru insanlar için bir çekim merkezi yaratmış olursunuz. Hoşlandığınız insanlarla çalışabilmenin en iyi yolu budur.”

“Sezgilerinize göre davranın. Nereye varmak istediğinizi ancak siz bilebilirsiniz.”

“Eğer düşünecekseniz, büyük düşünün.”

“Kendi yolunuzu izleyin, çünkü sizi olmayı amaçladığınız yerlere götürecek olan yol odur.”

“Pazarlık yaparken havaya girerim. Tempom, bana yenilginin asla söz konusu olamayacağını hissettiren bir müziktir.”

“Özgüven sayesinde herkesi kendinize çekersiniz, böylece hem kendi yaşamınız hem de onlarınki daha güzelleşir.”

Sözlerin her biri aslında hepimiz için “çok sıradan” ve her gün duyabileceğimiz cümleler olabilir. Ancak, kendimize kaç kez soruyoruz “ben bunların kaçını hayatımda uygulayabiliyorum?” diye?  Yine Trump’a göre büyük düşler hayal eden; ancak hayalini uygulamaya koyamayan kişi girişimci olamaz. Tüm bunları her ne mevkide olursak olalım uygulamak hayata fark katmamıza yardımcı olacaktır şüphesiz.

Kitabı önermemin yanı sıra, www.trumpuniversity.com adresini ziyaret ederek girişimcilik konusunda bilgiler edinebilirsiniz.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak, şu anda Philip Morris firmasında Hazine Analisti olarak çalışmakta.