Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


Fırsat avcıları

BurakBurak

Bu aralar Internet’teki favorilerim grup indirimi yapan siteler. Aslında bu konuda yalnız olmadığımı biliyorum, zira bu sitelerin üyeleri çığ gibi büyümekte her geçen gün.

Bu sitelerde fiyatların ucuzluğu kadar, seçilen mekanların kalitesi de göze çarpıyor. Bu iş modelinde genel mantık belli sayıda kişi tarafından o “fırsat”ın satın alınmış olması. Bu sebepten siteden bir fırsatı ilk satın almaya kalktığınız zaman hemen paranız çekilmiyor. Ne zaman “eşik” kişi sayısına ulaşılırsa o zaman para hesabınızdan çekiliyor. Böylece fırsat kuponuna sahip oluyorsunuz. Her bir fırsatın belli bir zaman dönemi var. Bu dönem ortalama 2-3 ayı buluyor. İstediğiniz zaman satın aldığınız kuponla fırsatınızı yaşayabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz haftalarda bu sitelerden biri sinema keyfini 1 TL yaparak gerçekten de kendi popülaritesini en tepeye çıkardı. Bunun gibi uç fırsatları zaman zaman görmek mümkün.

İşin ilginç yanı, Internet ile beraber gelişen popüler sosyal ağ ve arkadaşlık siteleri, bu yeni akımla beraber gerçek sosyalliğe geçişi de beraberinde getiriyor. Ancak bu geçiş, tahmin edilebileceği gibi hummalı bir çalışmanın ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Habertürk’ün 15 Ağustos 2010 tarihli İK ekinde yer alan haberde Groupon ekibinin her bir üyesinin insanların ağız tatlarını ve hangi mekanları daha çok tercih ettiklerini günboyu araştırdığı yer alıyordu. Mekanın kalitesinden yemeklerinin tadına kadar her bir ayrıntı bu tip sitelerin yaratıcıları tarafından titizlikle irdeleniyor. Bu da karşılığında her gün büyüyen bir talep yaratıyor.

Şüphesiz ilerleyen günlerde, Facebook gibi sosyal ağlarla daha da entegre bir biçimde bu yeni oluşum daha da büyüyerek Internet ortamındaki yerini sağlamlaştıracak.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Politika bölümlerinden çift anadal yaparak mezun olan Burak, şu anda Philip Morris firmasında Hazine Analisti olarak çalışmakta.