Hayatı keşfet!

Biz kimiz?


İrlanda'da ve Türkiye'de yaşayan iki kardeş... Gündemle, hayatla ve yaptıkları seyahatlerle ilgili gözlemlerini yazıyorlar. Limanlarından ayrılıp keşfedilmeyenlere ulaşmaya çalışıyorlar.

Son yazıları okudun mu?


Yeni yazılar anında email'ine gelsin!


İletişimde kalalım!


En “Sosyal” Şirketler

Cemal BüyükgökçesuCemal Büyükgökçesu

Netprospex, çalışanların sosyal medyayı kullanım oranlarına bakarak en “sosyal” şirketleri sıralayan bir rapor hazırlamış. Rapora göre Google, Microsoft ve Amazon, çalışanlarının sosyal medyayı en yoğun kullandığı 3 kurum seçilmiş.

Listede teknoloji şirketlerinin ağırlığı dikkat çekiyor.

Raporda ayrıca, değişik sektörlerde ve iş alanlarında çalışanların sosyal medya kullanım alışkanlıkları da görselleştirilmiş. Arama motoru, çevirimiçi portal, medya, bankacılık ve pazarlama sektörlerinde çalışanların sosyal medyayı daha aktif kullandıkları aşağıdaki görselde net olarak gözüküyor.

Cenaze, lojistik ve kuru temizleme sektörleri, çalışanlarının sosyal medyayı kullanım oranlarının en düşük olduğu alanlar.

Tütün sektörü çalışanları ise Twitter’ı neredeyse hiç kullanmıyormuş. Bu da rapordan ilginç bir ayrıntı.

Kaynak: http://www.readwriteweb.com/archives/google_microsoft_employees_are_most_social_report.php

2009'dan beri yurtdışında yaşayan Cemal, London School of Economics’teki yüksek lisansının ardından Google’da çalışma hayatını sürdürüyor. Çok fazla bilinmeyen yerlere seyahat edip farklı yaşantıları keşfetmek en büyük hobisi. Ayrıca bir yüzme tutkunu: Her gün (istisnasız) 2.5 km yüzüyor.